“Yeniden buluşacağımız duygusuna kapıldık, neler olacağını hayal edemedik”

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
María Gómez, Venezüella'da gözaltına alınan Arjantin jandarması kocası Nahuel Agustín Gallo hakkında teselli edilemez bir şekilde ağlayarak, “Pazar günü buluşma umudumuz vardı, Karakas'a uçmak zorunda kaldı” dedi. Buluşacakları pazar günü, iki yaşında bir oğlu olan kocasından son haber aldığı gündü. “Yeniden buluşma duygusuna kapıldık, Bunun olacağını düşünmemiştik” dedi Gómez.

Kadın şöyle devam etti: “Nahuel'den en son Pazar sabahı saat 10.57'de kendisini ikinci bir görüşmeye götüreceklerini söylediğinde haber aldım.” Kocasının, kendisini gözaltına alacaklarını söylediklerinde, Kolombiya sınır kapısındaki Venezüella Göçmenlik bölgesinde olduğunu anlattı.

Ve kabus başladı: “Tutuluyorlar, cep telefonunu alıyorlar, keyfi bir şekilde üstünü arıyorlar… Ve şunu da söylemeliyim ki, ben Venezüellalıyım ve yaşadığımız bu kabustan dolayı acı çekiyorum. Venezuela'ya vardım. yedi ay önce kişisel nedenlerden dolayı anneme yardım etmek için.”

Gómez daha sonra üzüntüyle kocasının tutuklanmasına neyin sebep olabileceğini anlattı: “Son seçimler sırasında Nahuel'e şunu söylemek için yazdım: 'Bu ülke boka batacak' ve korkunç bir hükümetimiz, bir diktatörlüğümüz var. Bunlar Ona zarar veren, telefonunda buldukları mesajlardı.” Ve ağlamaya başladı.

Sinyale verdiği demeçte, altı yıldır Arjantin vatandaşı olduğunu söyledi. DHaberlerbir televizyon röportajı verdi. Ve yedi ay öncesine kadar hem kendisi hem de kocası Arjantin'de yaşıyordu. “Bir buçuk yıldır Mendoza'da yaşıyoruz çünkü kendisi Şili ile Arjantin arasındaki geçişte çalışıyor” dedi.

“Yeniden buluşacağımız duygusuna kapıldık. Pazar günü buluşma umudumuz vardı, Karakas'a uçmak zorunda kaldı: ne olacağını hiç hayal etmedik“Her şeyi yasal yapmanın ve onun sınırı geçmesinin iyi olacağını düşündük, çünkü casus olarak gelirseniz sınırı geçemezsiniz…” Gómez kocası hakkında pişmanlıkla ekledi.

Gallo, Cúcuta (Kolombiya) ve Táchira (Venezuela) arasındaki kara geçişinden geçmeye çalışırken Karşı İstihbarat personeli tarafından gözaltına alındı. Nicolás Maduro'nun rejimi onu casus olmakla suçluyor.