“Seçim sonucu beklediğimiz gibi olmadı”

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
ABD başkan yardımcısı ve Demokrat Parti'nin mağlup başkan adayı Kamala Harris, seçim gününde iptal ettiği seçim sonrası konuşmasını bu Çarşamba günü yaptı ve Cumhuriyetçi Donald Trump karşısında yenilgisini kabul etti. “Seçim sonuçlarını kabul etmeliyiz” dedi, ancak bunun bekledikleri gibi olmadığını açıkça belirtti.

Harris, “Süper Salı” kampanya sığınağından saatler önce Amerika Birleşik Devletleri'nin seçilmiş 47. başkanıyla konuştuğunu ve komuta devri hakkında konuştuklarını belirtti.

“Daha önce (Trump'la) konuştum, gelecek dönem başkanını selamladım ve ona geçiş sürecinde yardımcı olacağımızı söyledim. Barışçıl bir komuta devri olacak“dedi Joe Biden'ın seçim yarışında yerini almak zorunda kalan ve Demokratların on yıllardır gördüğü en kötü yenilgiyle karşı karşıya kalan mevcut başkan yardımcısı.

Harris, Trump'ın 2020'de mevcut başkanın elindeki yenilgiyi kabul etmeyi reddetmesine doğrudan atıfta bulunmadan, dört yıl önce rakibinin sonuçlarına uyma kararını öne çıkardı ve devir tesliminde barıştan bahsetti. Arkasında keskin bir mesaj bıraktı.

Kamala Harris, Trump'la “barışçıl” bir devir teslime kararlı olduğunu söyledi. Fotoğraf Bloomberg.

“Amerikan demokrasisinin en önemli temellerinden biri, bir seçimi kaybettiğimizde, sonuçları kabul ediyoruz. Bu prensip, diğerleri gibi, Demokrasiyi monarşi veya tiranlıktan ayırır“, söz konusu.

Video

Kamala Harris, Donald Trump karşısında yenilgiyi kabul etti: “Seçim sonucu beklediğimiz gibi olmadı”

Daha sonra şunu ekledi: “Halkın güvenini arayan herkes onu onurlandırmalıdır. Aynı zamanda milletimiz olarak ona borçluyuz. bağlılıkcumhurbaşkanına ya da bir partiye değil, Anayasaya Amerika Birleşik Devletleri'nin. Bu üçüne olan bağlılığım, bunu söylemek için burada olmamın nedenidir. Bu seçimi kabul ediyorum, mücadeleyi kabul etmiyorum bu kampanyayı körükleyen şey buydu. “Özgürlük, fırsat, adalet ve tüm insanların onuru için mücadele.”

Ayrıca seçim sonuçları beklenildiği gibi olmasa da halkı pes etmemeye ve mücadeleye devam etmeye çağırdı. “Seçimin sonucu ne beklediğimiz ne de uğruna savaştığımız bir sonuç oldu ama inanın bana ışığın ışığı Amerika'nın vaadi her zaman parlak olacak Yeter ki pes etmeyip mücadele etmeye devam edelim.”

Bugün kalbim bana duyduğunuz güvene şükranla, ülkemize olan sevgiyle ve kararlılıkla dolu.

— Kamala Harris (@KamalaHarris) 6 Kasım 2024
Hastalık hastası olduğundan şüphelenilen Başkan Biden'ın temmuz ayında çekilmesinin ardından Beyaz Saray'a ulaşma görevini üstlenen başkan yardımcısı, sağlık sorunları Bu durum Demokratların kampanyasını etkiledi.

Trump'ın zaferi, bu sabah Seçim Kurulu'nun gerekli 270 delegesinden fazlasının toplanmasıyla duyuruldu ve Trump, 20 Ocak'ta ikinci başkanlığını üstlenecek.

Seçim sonuçlarının gelmesinden saatler önce, Salı gece yarısından hemen sonra, büyük bir yenilgiye işaret ederken kampanya başladı. Harris bunu açıkladı görünümü iptal etti ve bu çarşambaya erteledim.

Başkan yardımcısı, on dakikadan biraz fazla süren konuşmasında kampanyasına, ailesine ve Başkan Biden'ın yanı sıra başkan adayı Vali Tim Waltz'a kendisine duyulan güven için teşekkür etti.