“Dua ediyor muyum? Bir şey teklif ediyor muyum?”, Papa Francis'in İspanya'nın yaşadığı felaket karşısında inançlıların rolüne ilişkin açıklaması

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
O Papa Francis göreve başladı Bu Pazar, sel felaketinin ortasında yürekten bir yardım çağrısı DANA ve kendisinin ne yaptığını merak etti. “Dua ediyor muyum? Bir şey teklif ediyor muyum? Bu soruları düşünün”dünyadan yardım istedi Valensiya ve İspanya'daki kötü hava koşullarının neden olduğu en kötü felakete maruz kalan diğer nüfuslar.

Apostolik Sarayı'nın balkonundan Pazar günü Angelus'u okuduktan sonra Vatikan'daki Aziz Petrus Meydanı'nda toplanan kalabalığa şunu söyledi: “Rabbim acı çekenlere ve yardım getirenlere sabır versin”.

İklim felaketinin büyüklüğü öğrenilir öğrenilmez Papa, Valensiya piskoposu Monsenyör Enrique Benavent Vidal'ı telefonla aradı. Ayrıca, Tanrı'nın ve komşusunun sevgisine adanmış kendi duasını teyit etmek için İspanyol şehrinin tüm halkına bir video mesajı gönderdi. Francis, trajedi karşısında her şeyden önce manevi bir tür seferberlik çağrısında bulundu.

Vatikan haber sitesi, ölen 200'den fazla kişinin cesedinin Valencia Fuarı'ndaki pavyonlardan birine götürüldüğünü ve “aynı zamanda bir Binlerce kişiden dayanışma dalgası “Selden en çok etkilenen bölgelere doğru ilerlemeler aralıksız devam ediyor.”

Vatikan sitesi ayrıca Valensiya bölgesinin Sağlık Departmanının faaliyete geçtiğini kaydetti. Su basmış nüfusa alarmiçtikleri suya ve yedikleri yiyeceklerin kontamine olabileceğine dikkat edilmesini istiyoruz. Bir açıklamada, enfeksiyon riskinin “içme suyunun bulunmaması ve enfeksiyonları iletebilecek patojenik ajanların yayılması nedeniyle çok yüksek olduğu” belirtiliyor.

Papa'nın direktifleriyle Katolik örgütler ve Vatikan, acil yardım toplantısında işbirliği yapıyor.