Bir hafta süren ablukanın ardından onlarca Suriyeli ATM'den para çekmek için sırasını bekliyor

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Onlarca Suriyeli sırasını bekliyor Şam'da ATM'lerin önünde uzun kuyruklarda para çekiliyorDöviz kuru dalgalanmaya devam ederken, yerel para birimi yabancı para birimine göre değer kaybederken, bu Çarşamba bir haftalık ablukanın ardından yeniden işe döndü.

Suriye Merkez Bankası çarşamba günü açıkladı ATM'lerin işleyişinin restorasyonu ve elektronik ödeme hizmetleri “piyasadaki nakit likiditesinin gözetim ve kontrolünü” gerçekleştirirken son günlerde askıya alındı.

Yaser Awad bu duyuruyu duyduktan sonra bankaya gitti. Bir çift mevcut iki ATM'yi meşgul ederken, Awad sabırla Al Aqari Bank şubesinin önündeki hattın ilerlemesini bekliyor.

“Maaşımı almak için sıramı bekliyorum”yaklaşık 150.000 Suriye lirası (mevcut döviz kuruyla 11 doların biraz üzerinde). Yaklaşık 5 dakika sürdü” diye anlatıyor EFE'ye.

ATM'lerden nakit çekme hizmeti hafta boyunca durduruldu ve tekrar çalışıp çalışmayacağı konusundaki belirsizliğe rağmen Awad, “bunun devrim sırasında gerçekleştiği ve birkaç sorundan sonra yeniden ayarlandığı” için endişelenmediğini garanti ediyor. “Durum gayet iyi ve normal gidiyor” diyor.

Arkasında Radwan adında genç bir adam biraz sabırsız görünüyor. “10-15 dakikadır bekliyorum. Babamın maaşını almaya geldim. Tam olarak ne kadar çıkarmam gerektiğini bilmiyorum.ancak 200.000 Suriye lirası (yaklaşık 15 dolar) veya daha fazla olması gerekiyor.”

Bu çocuk, ATM'lerin geçen hafta boyunca hiçbir zaman çalışmadığını iddia ediyor ve kendisinin ve ailesinin Yalnızca çalışmanın daha uzun süreceğinden endişeleniyorlardı.

“Yeniden çalışacaklarını biliyorduk. Her şey yolunda ama tek sorun kalabalık. Çok fazla insan var ama bunun dışında iyi çalışıyorlar” diye ekliyor.

Kendini açıklamamayı tercih eden bir üniversite öğrencisi, şunları söyledi: ayrıca ATM'den para çekmek için on dakika beklemek Evde biriktirdikleri birikimlerle hayatta kalmak için bir hafta geçirdikten sonra.

“Paramız bittiği için yeniden çalışmalarını bekliyorduk. Babamın maaşını almaya geldim, bu da yaklaşık 500.000 pound (yaklaşık 38 dolar) ve alınabilecek maksimum miktar bu” diye detaylandırıyor, yeniden işe dönmelerine sevindim.

ATM'ler aracılığıyla banknot ihracı, Suriye Merkez Bankası'nın Suriye lirası kurunu güncellediği gün gerçekleşir. bir doların karşılığı 15.000 adetti Bu da dün dolar başına 12 bin 500 lira olan yerel para biriminin değer kaybını temsil ediyor.