Alman Kilisesi'nden kadın diyakozluğunun yeni bir ertelemeyle ilgili “muazzam hayal kırıklığı” ve protestoları

NoNaRT

Global Mod
Global Mod
Alman kadınları Protestoların ön saflarında yer alıyorlar ve çok hayal kırıklığına uğramış görünüyorlar. Alman Katolik Komitesi başkan yardımcısı Claudia Lucking-Michel şunları söyledi: “Acı çekme yeteneğim sona erdi. “Kadınlar acı çekme yetenekleri nedeniyle takdir ediliyor ve bu beni çok tedirgin ediyor.”

“Mutlu mu olmalıyız çünkü Henüz kadın diakonatı yasaklamadılar ve bize kapıyı açık mı bıraktılar? Ama sizce kadınların bir şeyler yapması ve “Ah evet, artık papaz olabilirsin” gibi bir şey söylemesi ne kadar süre beklenebilir?

Alman İlahiyat Komisyonu Başkanı Regina Heyder, sinodalite hakkında konuşmaya devam etmenin ve ardından kadınları dışlamanın, kavramı yarı yarıya azaltmak anlamına geldiğine dikkat çekti. “Dişil bileşen olmadan sinodalite olmaz.”

Alman Piskoposluk Konferansı başkanı Monsenyör Georg Baetzing'in tutumu da daha az sorunlu değil. Hatta piskopos, Papa onu geçen Temmuz ayında Vatikan'a çağırdığında Páandez'e iki mektup bile göndermişti. Engizisyon'un.

Alman piskoposların başkanı, Fernández'e, Alman piskoposlar Meclisi'nin kadın meselesinin gelişimini anlatan belgesine eşlik eden bir ilk mektup yazdı.

İkinci mektup, Kardinal Fernández'in Sinod'un son aşamasında Papa'nın kadın diyakonluk meselesini dikkate aldığını açıkladığında üstlendiği pozisyona yanıt veriyordu. “Henüz olgunlaşmamıştı.”

Alman piskoposların başkanı, “Bu, benim çok farklı bir şekilde gördüğüm bir sorun” diye yazdı.

Kadınların rahip olmasına izin veren teklifler Francis tarafından kategorik olarak engellendi ve diyakonluk bir çıkış yolu olarak ortaya çıktı. Hıristiyanlığın başlangıcında diyakozlar vardıAyine yardım eden kadınlar doğum ve evlilik gerçekleştirebiliyordu ancak ayini kutlayamıyordu. Rahip değillerdi ama yüzyıllar boyunca gerileyen ve 12. yüzyılda nesli tükenen diakonlukla bir basamak tırmanmışlardı.

Alman piskoposların başkanı Monsenyör Baetzing, diyakozluk meselesinin defalarca ertelenmesinin yol açtığı “muazzam hayal kırıklığının” farkına vardı.